Yoga

Yoga

Yoga is een mooie manier om ín je lichaam te komen en uít de automatische piloot en de drukte van het dagelijks leven. Met verschillende houdingen en een yogastijl die bij je past, keer je naar binnen om punt voor punt te voelen hoe het daadwerkelijk met je gaat en wat je nodig hebt.

 

Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen,
maar de houding om in je lichaam te komen

 

Meer bewegingsruimte
Je hoeft dus zeker niet lenig te zijn om aan yoga te kunnen beginnen. Door geregeld aan yoga te doen, zul je juist merken dat je vanzelf – in meerdere opzichten – flexibeler wordt.

 

Voor iedereen
Yoga is voor jong en oud(er), voor man en vrouw. Het blijft mooi om te zien dat in een les op de ene mat een jongeman van in de twintig ligt en op de mat ernaast een dame van in de zeventig. Iedereen volgt zijn/haar eigen lichaam en maakt een eigen ontwikkeling door: fysiek, mentaal en emotioneel.

 

Yoga is voor jong en oud(er),
voor man en vrouw.

 

 

Van leven tot dood
Eigenlijk beginnen en eindigen we allemaal met yoga. In de baarmoeder ligt een kind al in een child’s pose (foetus variant) en wanneer ons einde daar is, liggen we in savasana (lijkhouding).

 

Yin of Yang yoga?
Om het verschil met Yin yoga duidelijk te maken, wordt steeds vaker de term ‘Yang yoga’ gebruikt. Hierdoor is in de wandelgangen geregeld de vraag te horen…

 

Wat wordt eigenlijk bedoeld met dat geYin en geYang?

Lees: Yin en Yang