Go with the flow

Yin Yang Flow

Tijdens de Yin Yang Flow ga je op zoek naar balans. Balans tussen vallen en opstaan, verstilling en beweging, bindweefsel en spieren, loslaten en vasthouden. De gehele les heeft een rustige sfeer.

 

Balans

 

Yang (gericht op spieren)

In het Flow gedeelte van de les, staat beweging centraal. Hier worden de energiekanalen (meridianen) opengezet en zul je je energie in een mum van tijd voelen stromen van top tot teen en weer terug. Terwijl je je mee laat voeren door de flow van ademhaling en beweging en je in de houdingen je balans zoekt (focus), worden je spieren uitgedaagd.

Qigong
De Flow is met het werken met ademhaling en trage bewegingen geïnspireerd door Qigong, een bewegingsvorm ontstaan uit de Chinese krijgskunst. Met het opvoeren van de energiestroom, creëer je tegelijkertijd een verstilling van de geest.

 

“Go with the flow”

 

Yin (gericht op bindweefsel)

De les eindigt met het Yin gedeelte. Hier richt je je op verstilling van het lichaam. Op voelen. Op loslaten. Terwijl je je in een houding overgeeft aan de zwaartekracht en de tijd waarin je in een houding ligt, zit of staat, worden de verschillende typen bindweefsel in je lichaam gestimuleerd en gehydrateerd.

Massagedruk (indien gewenst)
Tijdens de navoelmomenten tussen houdingen in, geeft druk op de juiste plekken, een extra stimulans tot loslaten (er worden géén geurtjes op de handen gebruikt).

 

Emoties

Misschien nog wel meer dan bij Yin Yoga, is er een kans dat je je zomaar opeens erg emotioneel voelt tijdens de les. Dit wordt getriggerd door de plotselinge overgang van de flow naar de verstilling. Van Yang naar Yin. Een gevoel van veilig thuiskomen.

 

No stress

Aan het einde van de les voel je je niet alleen vol energie, maar ook volledig ontspannen. In balans. Klaar om met ruimte in je hoofd en lijf, ruimte in je leven te creëren. Om keuzes te maken, die goed zijn voor jóu.

 

Mijn yoga spotsOver Yin en Yang