A touch of magic hands

Aanraking

Aanraking. We kunnen niet zonder. Een knuffel, massage of gewoon een hand op een schouder heeft een diepe, kalmerende uitwerking. Houd je iemand die volledig overstuur is door woede of verdriet, stevig vast (als een stevige knuffel), dan voel je de kracht op een gegeven moment letterlijk uit de persoon verdwijnen. Overgave, rust ontstaat.

Spanning, pijn
Geef je geen aandacht aan je fysieke staat, dan verslappen, verdrogen, verstijven je weefsels. Geef je geen of negatieve aandacht aan je gedachten en gevoelens, dan zetten ze zich letterlijk vast in je lichaam. Lichamelijke pijntjes ontstaan en met een beetje pech veranderen die in chronische pijnen, waarvan je dan niet eens meer weet hoe ze ooit begonnen zijn. Je staat letterlijk en figuurlijk onder spanning.

 

Massage voor Stress Release

Zelfhelend vermogen
Het lichaam heeft het vermogen zelf te herstellen en de balans weer te vinden. Geregeld een massage is hierbij een extra stimulans.

LET OP: de Yinnerpoints massages zijn puur om stress – fysieke, mentale en emotionele spanning – te ontladen: blessures worden niet behandeld, daar is een arts of fysiotherapeut de juiste persoon voor.

 

Yoga massage

Deze massage – 45 minuten – is op basis van acupressuur en stretches (Nuad Thai). Het is een massage op de massagemat, over de kleding heen, van voet tot hoofd.

  • maakt je bewust van spanning en spoort aan tot loslaten
  • opent de energiekanalen en reguleert de energiestroom
  • vergroot je flexibiliteit door de diepe stretches

Yin Yoga
Tijdens de navoelmomenten in een Yin Yoga les, zorgt lichte drukpuntmassage voor extra ontlading.

 

Deep Tissue massage

Deze massage – 30 of 45 minuten – is gericht op bindweefsel, spieren en triggerpoints. Gewerkt wordt met de massagemat, deels ontkleed, met olie.

Het is een diepe massage die pijnlijk kan zijn, maar wel altijd naar het vermogen van de cliënt. Hierdoor zal na de massage een gevoel van ‘ruimte’ ervaren worden. Je komt lekkerder (ruimer) in je vel te zitten. Enige spierpijn de dag(en) erna, kan voorkomen en is normaal (met name als je lichaam er nog niet aan gewend is).